Log in

I forgot my password

Latest topics
» Armani Belt on sale
Sun Jan 20, 2013 10:45 pm by nieluda

» Gucci New Arrivals
Sun Jan 20, 2013 10:44 pm by nieluda

» Discount Gucci belt on sale
Sun Jan 20, 2013 10:43 pm by nieluda

» Christian Louboutin Daffodile 160mm
Sat Jan 12, 2013 6:40 am by nieluda

» Cheap Christian Louboutin For Sale
Sat Jan 12, 2013 6:39 am by nieluda

» Hermes Kerchief On Sale
Wed Jan 09, 2013 7:28 pm by nieluda

» Christian Louboutin Shoes
Mon Jan 07, 2013 10:00 pm by nieluda

» Louboutin Boots Sale
Thu Jan 03, 2013 9:01 pm by nieluda


My soundcard

Go down

My soundcard

Post  Blasfimus Caine on Wed Sep 02, 2009 9:04 pm

I was wondering if anyone can possibly shed some light for me. I am currently unable to hear poeple talk in Vent., nor hear any sounds in game. I can however hear Vent's alert sounds. ie: connecting to server sound. I tried checking my settings in all my programs and such, and all seem to be okay. I personally believe it is my headphones that may be the culprit. Because when I fiddle with the connections at back of computer, I can get some sound of voices coming through at times. But I would hate to think it is my soundcard. Any help would be appreciated.

Thanks, Blasfimus

Blasfimus Caine

Posts : 5
Join date : 2009-08-24

View user profile

Back to top Go down

Re: My soundcard

Post  Vesi Pieru on Thu Sep 03, 2009 10:36 am

Sounds utterly strange..
What OS do you have? xp? vista? win7?

in vista and win7 you can set each programs sounds just the way you like. and it sounds like you've muted everything else than system sounds.

Ooor you have fiddled with the sound output at the control panel -> sound options.

very weird problem, there's no way your headphones are causing this problem unless the headphones are usb ones which have integrated soundcard.

Please elaborate a little bit more
avatar
Vesi Pieru

Posts : 9
Join date : 2009-08-16
Location : Winland!1

View user profile

Back to top Go down

Re: My soundcard

Post  Elric on Thu Sep 03, 2009 12:17 pm

Hmm you may have already tried all this but it is best to start with the basics.. Try following these steps.

1. Unplug your mic
2. Restart your computer
3. Once booted up, make sure sound is functioning properly without mic or headphones plugged in. If it is, continue to step 4. (if not it may be your soundcard...)
4. Plug in mic / headphones THEN open and connect to vent
5. Go into vent setup
6. Make sure your mic and headphones are set as the input and output devices from the dropdown bars on the top right of the vent setup.
7. Locate the two device buttons on the bottom right of the vent setup screen (input & output devices)
8. Click on each button and enable your headphones and mic as the default playback device (this will set your computer to use your headphones for all audio and mic for all voice)

If that doesnt work im not sure... will need more details.
avatar
Elric

Posts : 45
Join date : 2009-07-08

View user profile

Back to top Go down

Re: My soundcard

Post  Blasfimus Caine on Thu Sep 03, 2009 7:26 pm

Thanks for the replies. I just ended up getting a new headphone set that is USB. That way I know it works.

Cheers, Blas.

Blasfimus Caine

Posts : 5
Join date : 2009-08-24

View user profile

Back to top Go down

Re: My soundcard

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum